Suomen hovioikeustuomarit ry:n 80-vuotisjuhlajulkaisu – kirjoittajakutsu ja tabula gratulatoria

13.07.2023 | Ajankohtaista, Tiedotteet

Suomen hovioikeustuomarit ry:n perustamisesta on tänä vuonna kulunut 80 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yhdistys on päättänyt julkaista kokoomateoksen, jossa julkaistaan yhdistyksen ja sen jäsenistön toimintakenttään liittyviä kirjoituksia. Edellisen kerran yhdistys on julkaissut juhlakirjan vuonna 1993, jolloin yhdistyksen perustamisesta oli kulunut 50 vuotta.

Tulevaan juhlajulkaisuun on mahdollista tarjota kirjoituksia 29.9.2023 mennessä. Tervetulleita ovat kirjoitukset niin hovioikeuksia ja hovioikeusmenettelyä kuin oikeudenkäyntiä ja tuomioistuimia laajemminkin koskevista teemoista. Kirjoitusten suosituspituus on 5–15 sivua (Times New Roman tai vastaava, riviväli 1,5). Tarvittavat lähdeviittaukset merkitään alaviitteisiin ilman erillistä lähdeluetteloa (viittausten osalta suositellaan Viittaaminen kotimaisissa oikeustieteellisissä julkaisuissa -suosituksen mukaisia merkintätapoja, saatavilla mm. osoitteesta https://www.sofy.fi/wp-content/uploads/sites/4/2017/11/Ref.pdf). Kirjoittaja saa kappaleen julkaisua, erillistä kirjoittajapalkkiota ei makseta.

Julkaisuun sisällytetään myös tabula gratulatoria, onnittelijoiden lista, jonka kautta kaikilla on mahdollisuus muistaa yhdistystä sen juhlavuonna ja osaltaan tukea julkaisun toteuttamista.

Osallistuminen tabula gratulatoriaan tapahtuu ilmoittamalla asiasta sähköpostitse yhdistykselle ja maksamalla osallistumismaksu yhdistyksen pankkitilille Nordea FI12 1031 3001 2705 08 viimeistään 29.9.2023. Maksun viestikenttään merkitään onnittelijan nimi. Osallistumismaksu yksityishenkilöiltä on 30 euroa ja yhteisöiltä ja muilta organisaatioilta 100 euroa.

Tarjottavat kirjoitukset sekä ilmoittautumiset tabula gratulatoriaan ottaa vastaan juhlajulkaisua koskevia asioita yhdistyksen hallituksessa hoitava Juhani Laine (juhani.laine(at)oikeus.fi), joka myös vastaa julkaisua koskeviin kysymyksiin.

Tervetuloa juhlistamaan Suomen hovioikeustuomarit ry:n 80-vuotista taivalta!

Muuta ajankohtaista